Putins pauž neizpratni par Timošenko piespriesto cietumsodu

© f64

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins paudis neizpratni par to, ka bijušajai Ukrainas premjerei Jūlijai Timošenko piespriests septiņu gadu cietumsods: ""Es īstenībā ne visai saprotu, par ko viņai iedeva septiņus gadus," sacīja Putins.

Kā ziņo aģentūra Interfakss, tā Putins teicis žurnālistiem vizītes laikā Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, atbildot uz jautājumu par Timošenko piespriesto cietumsodu.

"Kas attiecas uz tām pašām gāzes lietām, ja spriež pēc masu informācijas līdzekļu materiāliem, tad apsūdzošais spriedums ir pasludināts saistībā ar kontraktiem par gāzi. Pirmām kārtām, Timošenko neko nav parakstījusi, kontraktus parakstīja saimnieciskie subjekti - [Krievijas] "Gazprom" un Ukrainas ["Naftogaz"]un šie kontrakti ir komerciāli parakstīti pilnā saskaņā ar Krievijas, Ukrainas un starptautiskajiem noteikumiem, starptautiskajām normām," uzsvēra Krievijas valdības vadītājs.

Gāzes cenas noteikšanas piemērota tāda pati formula kā analoģiskos kontraktos ar citiem Eiropas partneriem, teica Putins.

"Ļoti svarīgi ir tas, ka pirmo reizi daudzu gadu laikā" tikuši atsevišķi noslēgti līgums par par gāzes piegādi Ukrainai un par gāzes tranzītu uz Eiropas Savienību (ES), uzsverot, ka šis jautājums ir principiāls, jo tas nesaista Krievijas un Ukrainas strīdīgās attiecības gāzes jomā ar gāzes tranzītu uz ES.

Jau ziņots, ka Kijevas Pečoras rajona tiesa otrdien atzina bijušo Ukrainas premjerministri Jūliju Timošenko par vainīgu amata pilnvaru pārsniegšanā saistībā ar gāzes piegāžu līgumu parakstīšanu starp Ukrainu un Krieviju un piesprieda viņai septiņu gadu cietumsodu, paziņoja tiesnesis Rodions Kirejevs.

Pasaulē

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais