Timošenko piespriesti septiņi gadi cietumā

© Scanpix

Kijevas Pečeru rajona tiesa atzinusi par vainīgu Ukrainas ekspremjeri Jūliju Timošenko un piespriedusi politiķei septiņus gadus ilgu cietumsodu.

Tiesa norāda, ka politiķe pārsniegusi savas pilnvaras, 2009. gadā parakstot līgumus par gāzi ar Krieviju, ziņo Interfakss.

Timošenko 2009. gada janvārī, ieņemot Ukrainas premjerministres amatu un esot valsts amatpersona, pretēji Ukrainas Konstitūcijas 19. pantam, izmantojusi savā rīcībā esošās pilnvaras noziedzīgiem mērķiem. Viņa apzināti esot veikusi darbības, kas acīmredzami pārsniegušas viņai piešķirto tiesību un pilnvaru robežas, kas radīja šādas sekas, uzsver tiesnesis Rodions Kirejevs.

Pēc viņa teiktā, bijusī valdības vadītāja ar savu rīcību Ukrainai radījusi zaudējumus pusotra miljarda grivnu (aptuveni 93,5 miljonu latu) apmērā.

Prokurora izvirzītais soda mērs par septiņiem gadiem cietumā tikts apstiprināts. Turklāt tiesa izdevusi rīkojumu atņemt Timošenko mājokli.

Pati Timošenko noliedz pret viņu vērsto apsūdzību. Vienlaikus iepriekš tiesā viņa sacījusi, ka spriedums viņai jau ir uzrakstīts.

Pasaulē

Slavenais amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio ticis pieķerts kopā ar 16 gadus jaunāku sievieti - Holivudas aktieris, par kuru mediji iepriekš rakstīja, ka viņam, iespējams, esot romāns ar Irinu Šaiku, pavadījis laiku kopā ar citu slavenību, raksta “unian.net”.