Ārlietu ministrija lūgs kompensēt Latvijas vēstniecībā Dānijā pēc plūdiem veikto remontu

Ārlietu ministrija ir sagatavojusi izskatīšanai 13. oktobra Valsts sekretāru sanāksmē Ministru kabineta rīkojuma projektu „Par finanšu līdzekļu kompensēšanu no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” Latvijas Republikas vēstniecībā Dānijas Karalistē veiktajiem plūdu seku likvidēšanas remontdarbiem”. Tas paredz kompensēt Ārlietu ministrijai 35 476 latus par Latvijas vēstniecībā Dānijā veiktajiem plūdu seku likvidēšanas remontdarbiem.

Latvijas vēstniecība Dānijā noslēdza līgumu par vēstniecības konsulārās nodaļas telpu remontu un inženierkomunikāciju pārbūvi turpmākai plūdu novēršanai, kas tika izpildīti no 20.jūlija līdz 26.septembrim.

Jāuzsver, ka vēstniecībā Dānijā 2.jūlijā pēc spēcīgām lietusgāzēm applūda ēkas pagrabstāvs, kurā atrodas konsulārās nodaļas telpas. Ūdens līmenis sasniedza apmēram 30 cm un tā dēļ tika bojātas visas pagrabstāva telpas un esošās elektroinstalācijas.

Konsulārā daļa pēc notikušajiem plūdiem nevarēja pilnvērtīgi turpināt darbu, jo būtiski tika bojātas gan telpas, gan konsulārās apmeklētāju daļas ieejas zona.