Varšavā tiek atklāta izstāde par godu Baltu vienības dienai

20.septembrī Lietuvas kultūras centrā Varšavā, Latvijas vēstniecībai Polijā sadarbojoties ar Lietuvas vēstniecību, tiks atklāta mākslas izstāde par godu Baltu vienības dienai.

Latvijas un Lietuvas mākslas kopīga prezentēšana poļu publikai un Varšavas diplomātu sabiedrībai pašā rudens sākumā veidojas par jauku tradīciju un raksturīgu iezīmi Polijas galvaspilsētas kultūras dzīves daudzkrāsainajā paletē. Šoreiz publikas vērtējumam tiek piedāvāti latviešu mākslinieka Daiņa Gudovska stikla skulptūras un akvareļi, kā arī lietuviešu akvarelista un Lietuvas Mākslinieku savienības priekšsēdētāja Eugēnijus Nalevaikas darbi. Izstādes atklāšanā klātesošos uzrunās Latvijas vēstnieks Polijā Einars Semanis un Lietuvas vēstniece Loreta Zakarevičiene.

Šajās dienās Varšavā uzturas arī Latvijas Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins, kuram paredzētas tikšanās ar Polijas Mākslinieku savienības prezidentu Jaceku Kucabu un Varšavas apgabala Mākslinieku savienības prezidentu Jaceku Maslankeviču. Paredzems, ka tiks noslēgtas vienošanās par turpmāku sadarbību starp abu valstu mākslinieku apvienībām. Visi trīs mākslas savienību vadītāji pagodinās ar savu klātbūtni arī Baltu vienības dienai veltītās izstādes atklāšanu.

Baltu vienības diena Latvijā un Lietuvā tiek atzīmēta kopš 2000. gada, pieminot baltiešu cilšu kopīgo uzvaru pār krustnešu karaspēku Saules kaujā 1236. gadā.