LTRK: Ķīnā ir interese par Latvijas precēm

No 16.līdz 18.oktobrim Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) piedalījās ceturtajā Eiropas Savienības - Ķīnas Biznesa un Tehnoloģiju sadarbības izstādē (EU- China Business and Tecnology Cooperation Fair IV), kas norisinājās Ķīnas Tautas Republikas pilsētā Čendu (Chengdu).

Sadarbības izstādes pasākumu ietvaros tika parakstīts arī Saprašanās Memorands starp LTRK un Ķīnas Tautas Republikas Eiropas Savienības projektu inkubācijas centru, informē LTKR sabiedrisko attiecību vadītāja Lita Kokale.

Kopā ar LTRK paplašinātā Latvijas stendā izstādē piedalījās vairāki Latviju pārstāvoši uzņēmumi, kuriem bija iespējas iepazīstināt ikvienu izstādes apmeklētāju ar saviem precēm, ražojumiem un pakalpojumiem, kā arī saņemt nepastarpinātu informāciju par uzņēmējdarbības vidi Ķīnā un dibināt jaunus biznesa kontaktus.

Latvijas stends piesaistīja lielu Ķīnas plašsaziņas līdzekļu uzmanību. Latvijas uzņēmēji sniedza vairākas intervijas televīzijas un laikrakstu žurnālistiem, kurās informēja par Latviju, uzņēmējdarbības vidi un investīciju iespējām, kā arī dalījās ar iespaidiem par Ķīnu un izstādi kopumā.

No 19. līdz 21.oktobrim, turpinot vizīti Pekinā, Latvijas Republikas vēstniecība Ķīnā organizēja LTRK un Latvijas uzņēmēju tikšanos ar Ķīnas Komercdarbības kameru importa - eksporta, kā arī mašīnbūves un elektronikas produktu attīstīšanai, Ķīnas Padomi Starptautiskās tirdzniecības atbalstam, un starptautiskās attīstības un sadarbības asociāciju - CASME.

Vizītes gaitā LTRK guva pārliecību par Ķīnas interesi sadarboties ar Latviju, bet, lai sasniegtu vēlamo rezultātu - stabilus eksporta tirgus Ķīnā, jāturpina divpusējās sadarbības veicināšana, īstenojot investīciju projektus.