Amerikāņu skolnieki saziedo naudu sievietei Daugavpilī

13 amerikāņu skolnieki no Somerset vidusskolas, Viskonsīnas štatā, visu pagājušo mācību gadu pelnīja naudu, lai palīdzētu kādai sievietei Daugavpilī. Pateicoties savas skolotājas un viena klases biedra iniciatīvai, jaunieši priekš viņas savāca 826 ASV dolārus jaunu steļļu iegādei, ziņo portāls Anglo Baltic News.

Somersetas vidusskolas skolotāja Nancy Klaas uz Latviju devās 2010.gada vasarā, lai nometnē vadītu angļu valodas stundas latviešu jauniešiem. Kādā pagrabstāva veikaliņā viņa iepazinās ar 70 gadus veco Žannu, kura tirgoja adījumus un citus rokdarbus. Ar tulka palīdzību skolotāja uzzināja, ka pie Žannas strādā septiņi cilvēki ar īpašām vajadzībām, kuri citu darbu nevar atrast un ar mazajiem invaliditātes pabalstiem nevar izdzīvot, tāpēc būtu spiesti ubagot. Žanna, gribēja viņiem palīdzēt, tāpēc aicināja viņus strādāt savā nelielajā veikaliņā.

Abu sieviešu starpā izveidojās draudzība un skolotāja, atgriežoties Amerikā par jauko kundzi bija izstāstījusi savas klases audzēkņiem. Skolniekus tā iedvesmoja Žannas labsirdība, ka viņi nolēma viņai palīdzēt. Skolnieks vārdā Dalton Johnson ierosināja, ka viņi visa mācību gada ietvaros varētu cept un pusdienas laikā tirgot cepumus. Misiju 13 jaunieši arī īstenoja, mācību gada laikā nopelnot 826 ASV dolārus. Arī šovasar skolotāja ieradās Daugavpilī un sastapa Žannu viņas darbnīcā. Brīdī, kad ar tulka palīdzību viņa lasīja bērnu uzrakstīto vēstuli par to, kāpēc viņi nolēma kundzei palīdzēt, un iedeva viņai naudu, Žannas kundze izplūda asarās. Tulks tajā brīdī pagriezās pret skolotāju un teica, ka asarām tulkojums nav vajadzīgs. Iepriekšējās ciemošanās laikā, skolotāja pamanīja, ka Žanna strādā ar vecām, saplēstām stellēm, kuras knapi turējās kopā un tikai tās nodrošināja viņas iztiku.

Rudenī Žanna plāno iegādāties jaunas stelles. Skolotāja Nancy Klaas ar nepacietību gaida jauno mācību gadu, lai izstāstītu bērniem, kā latviešu sieviete priecājās par viņu uzdāvināto naudu. Viņas klases telpā uz sienas ir plakāts ar vārdiem „Tu vari radīt pārmaiņas, kuras vēlies redzēt pasaulē”. Bērni to pierādīja, palīdzot sievietei okeāna otrā krastā.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.