Viļņa kļuvusi par pirmo pilsētu Eiropā, kurā atklātas digitālas transporta kartes autobusu pieturās

Viļņa kļuvusi par pirmo pilsētu Eiropā, kurā oficiāli atklātas skārienjutīgas digitālās kartes ar sabiedriskā transporta kustības sarakstiem piecās – lietuviešu, angļu, vācu, krievu un poļu – valodās, kartes būs integrētas divās centrālajās autobusu pieturās.

„Šādus ekrānus demonstrēja maijā Parīzē , tomēr līdz šim tie nav oficiāli izmantoti. Viļņa kļuvusi par pirmo pilsētu Eiropā, kur ir atklāta šāda novatoriska sistēma. Divi ekrāni šobrīd darbojas divās plaši apmeklētās vietās – pie Mākslas akadēmijas un Zaļā tilta, kartes ir integrētas „JCDecaux” autobusu pieturās,” pastāstīja viens no projekta iniciatoriem Viļņas mērs Arturs Zoks.

Modernā 42 collu sistēma ir noturīga pret temperatūras izmaiņām, tas nodrošinās tās darbību pat aukstākajos ziemas mēnešos. Iebūvēta arī maršruta meklēšanas funkcija, kas ļaus atrast īsāko un ātrāko maršrutu jebkuram braucienam. Salīdzinot ar drukātajām kartēm, interaktīvās kartes ir daudz ērtāk lietojamas, jo ekrānos pieejamā informācija katru dienu tiek atjaunināta.

„JCDecaux Lithuania” vadītāja un viena no projekta iniciatorēm Žaneta Fomova) pastāstīja, ka šie divi ekrāni ir dāvana Viļņai: „Esam priecīgi, ka varam piedalīties pilsētas attīstībā un īstenot šāda veida projektus par uzņēmuma līdzekļiem. Šonedēļ notiks Eiropas čempionāts basketbolā, strauji pieaug tūristu skaits. Ceram, ka šīs modernās kartes palīdzēs iebraukušajiem basketbola līdzjutējiem nepazust Viļņas ielās.”

Ekrāni tika uzstādīti, sadarbojoties „JCDecaux” un Viļņas pašvaldībai, tika izmantotas kartes „Transporta pakalpojumi”.

„JCDecaux Lithuania” ir lielākais vides reklāmas uzņēmums Lietuvā, kas sadarbojas ar visām lielāko pilsētu pašvaldībām. Pašlaik uzņēmums pārvalda vairāk nekā 4000 reklāmas paneļu valstī.

Svarīgākais