Londonas policija meklē vīrieti, kurš varētu palīdzēt latvieša slepkavības izmeklēšanā

Londonas policija izplatījusi novērošanas kameras uzņemtu foto attēlu, kurā redzamo vīrieti lūdz atsaukties saistībā ar 22.jūlija slepkavību, ziņo portāls Anglo Baltic News.

Galvenā izmeklētāja uzsver: „Mums joprojām ļoti nepieciešamas liecības no visiem, kas varētu kaut ko zināt par notikušo slepkavību. Attēlā redzamo vīrieti mēs uztveram tikai kā acu liecinieku, un es viņu ļoti lūdzu palīdzēt mums izmeklēšanā, jo viņš varētu sniegt kādu vērtīgu informāciju.” Attēlā redzamais vīrietis esot bijis nozieguma vietas tuvumā brīdī, kad ieradās policija.

22.jūlija naktī, pulksten 1:00 autobusa pieturā uz Jamaica Road pie metro stacijas, Londonā nogalināts 38 gadus vecais Vitālijs Janovičs. Latvijā viņš strādāja kā kvalificēts mediķis, viņš nācis no trīs brāļu ģimenes un bija vienīgais, kurš nebija traģiski gājis bojā. Arī Vitālijs pats bija tēvs, par viņu sēro dēls. Novērošanas kamerās redzams, ka nakts laikā, metro stacijā Vitālijs esot no bankomāta izņēmis 100 mārciņas. Pēc dažām minūtēm, autobusa pieturā viņš nogalināts ar dūrienu sirdī. Saistībā ar slepkavību aizturēti divi vīrieši, taču policija lūdz atsaukties visus, kam varētu būt vēl kāda informācija par notikušo. Ar informāciju lūdz griezties pa tālruni 020 8721 4155 vai zvanīt, lai sniegtu informāciju anonīmi uz 0800 555 111.

Pasaulē

Uz BRICS valstu galotņu tikšanos, kas šajās dienās notiek Krievijā, Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā, ieradušies ne tikai Ķīnas, Indijas, Dienvidāfrikas, Ēģiptes, Irānas, Turcijas un citu valstu vadītāji, bet arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterešs. Tieši viņa dalība šajā Krievijas rīkotajā pasākumā izraisījusi vislielāko Ukrainas un tās draugu neapmierinātību.

Svarīgākais