ASV aizturēts zviedru karikatūrista Vilka slepkavības plānotājs

Filadelfijas policija aizturējusi 17 gadus veco imigrantu no Pakistānas Muhamedu K. Viņš bijis saistīts ar tā dēvētās "Džihāda Džeinas" ( Kolīnas Renē La Rosas) grupu, kas plānoja latviešu izcelsmes zviedru karikatūrista Lāša Vilka slepkavību par pravieša Muhameda aizskaršanu, ziņo Philadelphia Inquirer.

Muhameds 15 gadu vecumā palīdzējis La Rosai, internetā organizējot līdzekļu vākšanas kampaņu Vilka slepkavībai.

Bez tam arī plānojis sarīkot uzbrukumu savai skolai, iedvesmojoties no 1999. gada Kolumbainas slaktiņa, kurā gāja bojā 13 cilvēki. Kā viņš apgalvo skolā lielākā daļa audzēkņu bijuši FIB un citu drošības un valsts iestāžu darbinieku bērni.

Policija jau sen interesējusies par Muhamedu. Vēl 2010. gadā viņš vismaz astoņas reizes ir nopratināts. Tagad pēc aizturēšanas viņam noteikta psihiatriskā ekspertīze.

Muhameda K. ģimene no Pakistānas uz ASV pārcēlusies pirms četriem gadiem, puisis skolā labi mācījies, par ko ne reizi vien saņēmis atzinības balvas un skolu pabeidzis ar izcilību, vienīgi ļoti daudz laika pavadījis pie datora, norādījuši viņa vecāki.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais