Divas zemestrīces satricina Klusā okeāna dienvidus

Klusā okeāna dienvidus pirmdien satricinājušas divas zemestrīces, pavēstīja ASV seismologi, tiesa, norādot, ka cunami trauksme nav izsludināta.

Pirmā zemestrīce bijusi 5,2 balles stipra, un tās epicentrs bijis 288 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Vanuatu Republikas Espiritu Santo salas. Otrā - 6,1 balli stiprā - sekojusi pēc pāris minūtēm, un tās epicentrs atradies 216 kilometrus uz dienvidrietumiem no Samoa galvaspilsētas Apijas, paskaidroja seismologi.

Pirmais trieciens reģistrēts plkst.7.35 pēc Griničas laika (plkst.10.35 pēc Latvijas laika) 35 kilometru dziļumā, otrs - pēc sešām minūtēm tajā pat dziļumā.

Klusā okeāna salu valstis un teritorijas vēl tikai atgūstas no 29.septembra astoņas balles stiprās zemestrīces, kas Samoa, Amerikāņu Samoa un Tongā izpostīja vairākus ciematus un kūrortus, laupot dzīvību 184 cilvēkiem.

Pasaulē

NATO būtiski jāpastiprina savas aizsardzības spējas un jāpalielina kaujas brigāžu skaits no 82 līdz 131, kā arī jāizveido jauni korpusi un divīzijas, kuru skaitam vajadzētu palielināties no 24 līdz 38, un tas ir tikai minimālo prasību izpildei, raksta izdevums “Defense Express”.

Svarīgākais