Vācijā maniaks iesprosto sievieti moku kambarī

© Scanpix

Vācijas policija vakar turpināja pārmeklēt Hamburgas dzīvokli, no kura piektdienas vakarā izdevās izbēgt kādai nolaupītai 26 gadus vecai sievietei.

Viņas nolaupītājs – dzīvokļa saimnieks – ir aizturēts, taču 30 gadu vecais Tomass Fišers atsakoties runāt un neskaidro, kādēļ viņa nocietinātajā dzīvoklī atradušies dažādi spīdzināšanas instrumenti, veca telefona būdiņa, kas pārtaisīta par moku kambari, pašdarinātas sprāgstvielas un vairāk nekā 100 ugunsdzēšamo aparātu.

Ziņu portāls thelocal.de vēsta, ka policisti pēc vairāku dienu darba nespēj izprast T. Fišera rīcības motīvus. Sievietes nolaupīšana un iesprostošana dzīvoklī liecina par maniakālām tieksmēm viņu spīdzināt, savukārt sprāgstvielas un ugunsdzēšamie aparāti, kuros tās iespējams iepildīt, – par nodomu sarīkot kādu terora aktu. «Mēs joprojām pārmeklējam dzīvokli, centimetru pēc centimetra,» sarunā ar thelocal.de stāstījis viens no izmeklētājiem, piebilstot, ka pēc tam, kad tikušas atrastas sprāgstvielas, pieņemts lēmums evakuēt gan šīs mājas, gan kaimiņu māju iedzīvotājus – kopā 300 cilvēku.

Vācu un britu žurnālisti noskaidrojuši, ka pagājušās piektdienas pēcpusdienā T. Fišers piedraudējis kādai savai attālai paziņai, Izraēlas pilsonei, ar pistoli Walther un aizvedis sievieti uz savu dzīvokli. Gūstekne bijusi saslēgta roku dzelžos, taču pēc tam, kad aplūkojusi dzīvokļa iekārtojumu, kas atgādinājis viduslaiku moku kambari, nolēmusi riskēt un bēgt. Tā kā dzīvoklis atradies pirmajā stāvā, viņa ar ķermeni izsitusi loga stiklu, saplēsusi dzeloņstieples, ar kurām bija aizklāts logs, un izkļuvusi uz ielas.

Pēc neilga laika notikuma vietā ieradusies policija, kas paspējusi apcietināt T. Fišeru – nav skaidrs, kādēļ vīrietis pēc savas gūsteknes izbēgšanas nav pametis dzīvokli. Policijas darbinieki viņa miteklī atraduši skalpeļus, adatas, ginekoloģiskos instrumentus, šļirces un citus rīkus, ko var izmantot spīdzināšanai. Par to, ka tieši tāds bijis noziedznieka nodoms, liecina ne tikai sagraizītais veikala manekens, bet arī veca telefona būdiņa, kuru T. Fišers bija izklājis ar skaņu slāpējošiem materiāliem.

Likuma sargi pavēstījuši, ka T. Fišeram ir bagātīga kriminālā pagātne – viņš tiesāts un atzīts par vainīgu krāpšanā, vardarbīgos uzbrukumos un cilvēku vajāšanā. Viņa kaimiņiem gan par to neesot bijis ne jausmas – kad viņi vaicājuši, kādēļ jaunais vīrietis tik kārtīgi nocietina savu dzīvokli, viņš paziņojis, ka jau trīs reizes kritis par zagļu upuri un nevēloties, lai tas atkārtojas.

Svarīgākais