Aktrise Keita Vinsleta izglābj miljonāra Brensona māti

Aktrise Keita Vinsleta izglābusi no ugunsgrēka miljardiera Ričarda Brensona māti, vēsta britu mediji, atsaucoties uz R. Brensona stāstīto. K. Vinsleta palīdzējusi iznest 90 gadu veco Īvu Brensonu no savrupmājas Britu Virdžīnu salās, kas aizdegās pēc tam, kad mājā iespēra zibens.

Visiem R. Brensona viesiem izdevies izglābties, taču greznā ēka nodegusi līdz pamatiem.

«Vinsleta, viņas divi bērni un draugs bija manu viesu vidū, un patiesībā tieši viņa bija tā, kas no degošās mājas iznesa manu māti,» sarunā ar ITV News sacījis R. Brensons. Viņš piebildis, ka ugunsgrēks noticis agrā rīta stundā un ēkā tobrīd atradušies 20 cilvēku – pats viņš kopā ar sievu Džoanu un dēlu Semu nakšņojis citā namā, kas atrodas aptuveni 100 metru no zibens skartā.

Miljardieris stāstījis, ka naktī viņam piederošo Nekera salu sasniegusi tropiskā viesuļvētra Irene. «Bija briesmīgs vējš, lietus, nepārtraukti pērkona dārdi. Šķiet, ka mājā iespēra ziben, un sākās pamatīgs ugunsgrēks,» notikušo atceras R. Brensons. Viņš stāstījis, ka degošajā mājā esošie cilvēki, par laimi, neesot apjukuši vai krituši panikā un palīdzējuši cits citam izkļūt no ēkas, turklāt 35 gadus vecā filmas Titāniks zvaigzne un Oskara balvas laureāte K. Vinsleta nodemonstrējusi apbrīnojamu aukstasinību. Vēlāk gan aktrise R. Brensonam atzinusi, ka nemaz neesot jutusies tik omulīgi.

«Viņa man stāstīja, ka izjūtas bijušas kā filmēšanas laukumā – liekas, ka epizode jau nospēlēta līdz galam, jau tiek gaidīta režisora komanda: «nofilmēts», taču – tā kā neatskan, tā neatskan,» stāstījis miljardieris. AP norāda, ka K. Vinsletas pārstāve Sāra Kīna aprobežojusies ar īsu paziņojumu, ka aktrise un viņas bērni – meita Mia un dēls Džo – ugunsgrēkā nav cietuši, bet par K. Vinsletas izrādīto varonību oficiālajā paziņojumā nav ne vārda.

R. Brensons paziņojis, ka pēc iespējas ātrāk centīsies atjaunot savrupmāju, taču diemžēl ir lietas, kas vairs nav glābjamas. «Mājas pirmajā stāvā biju iekārtojis biroju, kurā bija gan visādas piemiņas lietiņas, gan tūkstošiem fotogrāfiju. To gan man ir ļoti žēl,» sacījis miljardieris.

Svarīgākais