Facebook kļūs vienkāršāks

Sociālais tīkls Facebook izlēmis vienkāršot konfidencialitātes iestatījumus. Lai norādītu, kurš drīkst vai nedrīkst apskatīt informāciju konkrētajā lapā, lietotājam vairs nebūs jāapmeklē iestatījumu sadaļa.

Iespēja uzstādīt vēlamo pieeju citiem lietotājiem turpmāk parādīsies pie lietotāja profila, paziņojumā presei norāda Facebook.

Profilā atradīsies poga, uz kuras nospiežot, lietotājs varēs iestatīt ierobežojumus konkrētu datu, piemēram, jaunākās foto galerijas apskatīšanai. Analogus iestatījumus varēs izmantot arī publikācijām ziņu lentē.

Tāpat profilā būs poga «Apskatīt kā…», ar kuras palīdzību uz savu lapu varēs paraudzīties cita lietotāja acīm.

Turklāt sociālā tīkla lietotāji varēs norādīt arī savu atrašanās vietu, kā arī noskaidrot, kuri Facebook lietotāji atrodas netālu no viņiem. Iepriekš šāda funkcija bija pieejama vien mobilās versijas lietotājiem, taču tagad būs izmantojama arī interneta versijā.

Jauninājumi stāsies spēkā tuvāko dienu laikā.

Jau vēstīts, ka šī gada jūnija beigās interneta lietotājiem pieejams sociālais tīkls Google+, par kuru analītiķi norādījuši, ka privātuma iestatījumi tajā ir daudz labāk saprotami nekā Facebook.

Svarīgākais