ASV notikusi spēcīga zemestrīce

© Scanpix/Reuters

ASV, Virdžīnijas štatā otrdien notikusi spēcīga zemestrīce, pēc kuras evakuēti Pentagons un ASV kongress, ziņo aģentūra Reuters.

Vašingtonā fiksētās zemestrīces spēks bijis 5,9 magnitūdas. Zemestrīce notikusi neilgi pirms pulksten 14 pēc vietējā laika (plkst. 20.50 pēc Latvijas laika), tās epicentrs atradās 139 kilometrus no ASV galvaspilsētas Vašingtonas.

Tāpat sešu magnitūdu stipri pazemes grūdieni bijuši jūtami Ņujorkā, no Virdžīnijas līdz Bostonai, kā arī Kanādas pilsētā Toronto.

No Ņujorkas Džona Kenedija lidostas evakuēts dispečeru punkts, bet Ņūdžersijas štatā slēgta lidosta.

Uzreiz pēc notikušā Vašingtonas ielās bijusi panika, cilvēki centušies glābties uz māju jumtiem.

"Tā ir viena no lielākajām zemestrīcēm, kas šeit bijusi," norādīja seismoloģe Lūsija Džonsa. Pēc viņas teiktā, tuvākajās stundās pēc zemestrīces varētu būt vēl vairāki spēcīgi pēcgrūdieni.

Pagaidām netiek ziņots par zemestrīces nodarītajiem postījumiem, bet cietušas varētu senākās ēkas un būves.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais