Atcelts "Samsung Galaxy" ierobežojums tirdzniecībai visā Eiropā

Samsung var atsākt sava iPad konkurenta Galaxy planšetdatora tirdzniecību Eiropas valstu lielākajā daļā, tā kā Vācijas tiesa atcēlusi vairākumu rīkojumu, ko ieviesusi pēc Apple prasības.

Tiesa norādījusi, ka ir diezgan neskaidrs jautājums par to, vai reģionālā iestāde var aizliegt internacionālai kompānijai darboties ārpus Vācijas robežām, tāpēc lēmums attiecās tikai uz Vāciju, ziņo Reuters.

Samsung Galaxy planšetdatoru līnija tiek uzskatīta par vienu no teicamākajām alternatīvām Apple iPad, kas izraisījis vērienīgu vētru tirgū, kopš izlaišanas brīža, pusotra gada laikā, pārdodot aptuveni 30 miljonus ierīču.

Apple un citi uzņēmumi uzsākuši agresīvi aizstāvēt savu intelektuālo īpašumu, īpaši pret Google Android platformu, kuru izmanto arī jaunais Samsung Galaxy 10.1 planšetdators.

Jāatzīmē, ka Android, kas samērā vēlu ienācis telekomunikāciju tirgū, kļuvis par vienu no vispopulārākajām viedtālruņu platformām.

Vienlaikus, BNN.LV jau ziņoja, ka Google iecerējis iegādāties Motorola Mobility, šādi kļūstot par konkurētspējīgu mobilā tirgus dalībnieku.