Ukraiņu jaundzimušos ASV tirgo par 150 tūkstošiem dolāru

ASV tiesas priekšā stāsies kāda amerikāniete, kura apsūdzēta jaundzimušo tirdzniecībā. Izmantojot Ukrainas surogātmāšu pakalpojumus, jaundzimušos Amerikā Terēza Eriksone tirgoja par 150 000 ASV dolāru, ziņo "Daily Telegraph".

Varas iestādes atklājušas, ka Eriksone jaundzimušos pārdevusi vismaz 12 amerikāņu pāriem, kuri apgalvo, ka bijuši pārliecināti, ka adopcija notiek likumīgi.

Eriksone Kalifornijā bija iemantojusi labu slavu kā ļoti zinoša juridiskā speciāliste reprodukcijas jomā. Taču prokuratūra norāda, ka patiesībā viņa Ukrainā vadījusi sava veida "dzemdību fabriku".

Eriksone un divi viņas līdzzinātāji ASV ģimenēm apgalvoja, ka rekrūtē sievietes, lai tās dotos uz Ukrainu un viņām tiktu implantēti anonīmu donoru iznēsāti embriji. Katrai no ģimenēm viņa stāstīja, ka šāda iespēja radusies negaidīti, tā kā plānotā bērna ģimene pēdējā brīdī par embrija implantāciju pārdomājusi. Taču patiesībā neviena šāda procedūra netika veikta, - bērni Ukrainā tika pirkti no surogātmātēm. Katra no sievietēm esot saņēmusi 38 - 45 tūkstošus ASV dolāru par katru veiksmīgo grūtniecību, pārējo no amerikāņu ģimenēm saņemto naudu Eriksone paturējusi.

Tā vēsta portāls tvnet.lv