Igaunijas premjers: iebrucējs Aizsardzības ministrijā uzspridzināja 15 sprāgstvielu pakas

© Scanpix

Igaunijas premjers Andruss Ansips intervijā Igaunijas raidstacijai ERR, paziņojis, ka bruņotais vīrietis, kas identificēts kā Karens Drambjans, uzspridzinājis 10 -15 sprāgstvielu pakas, ziņo err.ee.

Viņam līdzi bijušas apmēram simts patronas un soma ar spridzekļiem.

"Notikušais nomāc, esmu ļoti pateicīgs tiem, kas piedalījās situācijas neitralizēšanā, dienestiem, kas darbojās ļoti profesionāli. Speciālās durvis aizcirtās un Karens Drambjans netika tālāk," stāstīja premjers.

Pēc Ansipa teiktā uzbrucējs bieži mainījis patronu aptveres un šāvis uz policistiem. Par laimi neviens no viņiem nav cietis, vienīgi kādam lode cauršāvusi apģērbu.

1954. gadā dzimušais Igaunijas pilsonis Karens Drambjans pēc profesijas ir jurists, viņš bijis Apvienotās Kreiso partijas biedrs. 2009. gadā kandidējis Mārdu pilsētas domes vēlēšanās, bet nav ticis ievēlēts.

Viņš jau iepriekš bijis policijas uzmanības lokā. Kā ziņo policija, Drambjans nav bijis saistīts ne ar Igaunijas drošības dienestiem, ne ar Aizsardzības ministriju.

Visa Drambjana šaudīšanās un sprāgstvielu spridzināšana notikusi Aizsardzības ministrijas foajē, viņš nepaspēja saņemt ķīlniekus, jo tika ātri un profesionāli neitralizēts, skaidroja Aizsardzības ministrijas darbinieks Alo Auliks.

Drambjans policijas operācijas laikā,gājis bojā no kāda policista raidītās lodes, nevis izdarījis pašnāvību, norādījis Auliks.

Uzbrukuma motīvi pagaidām nav zināmi, sākta izmeklēšana, bet kā izteicies premjers Ansips, iespējams uz tiem mudinājuši Andersa Bēringa- Breivīka veiktie terorakti Norvēģijā.