Igaunijas Aizsardzības ministrijā notikusi apšaude; šāvējs nogalināts

© Scanpix

Ceturtdien, plkst.15:10 Igaunijas Aizsardzības ministrijas ēkā Tallinā atskanējuši vairāki šāvieni, informē portāls Postimees.ee. Policija ielenkusi ēku un plkst.16.40 ēkā devušies 8 drošības policijas darbinieki pēc tam ēkā nograndis sprādziens un atskanējuši jauni šāvieni.

Ap plkst. 16.52 ēkā devusies otra drošības policijas grupa un trīs ātrās palīdzības mediķi.

Plkst. 17:25 paziņots, ka šāvējs izdarījis pašnāvību, neviens cits incidentā nav cietis. Uzbrucējs bijis bijušais Igaunijas aizsardzības spēku priekšnieks, kurš iepriekš ir dienējis Afganistānā. Viņš iegājis ministrijas ēkā, bruņojies ar pistoli un divām sprāgstierīcēm, ziņo portāls Delfi.lv.

Šajā ēkā viņš saņēma divus ķīlniekus un, piedraudot ar nogalināšanu, uzveda ēkas otrajā stāvā, kur viņus atbrīvoja.

Policijai mēģinot vīrieti aizturēt, viņš nošāvies ar pistoli.

Igaunijas aizsardzības ministrs Marts Lārs, kas ieradies notikuma vietā paziņojis, ka situācija vēl ir neskaidra un ir par agru to komentēt.

Pēc nepārbaudītām ziņām incidents notiek ēkas pirmajā stāvā.

Atbilstoši neoficiālai informācijai, šāvējs sagrābis divus ķīlniekus. Policija ir paplašinājusi drošības zonu ap ēku. Neoficiāla informācija liecina, ka apšaudē ir vismaz viens cietušais.

"Policija ir notikuma vietā un mēģina noskaidrot, kas noticis, vai ir cietušie. Teritorija ir ierobežota," iepriekš paziņojis Pihjas rajona prefektūras preses sekretārs.

Notikuma vietā ieradušies arī sapieri. Aculiecinieki stāsta, ka ēkā ievests speciālais atmīnēšanas darbiem domātais robots.

Ministrijas preses sekretārs Peters Kuimets žurnālistiem sacījis, ka noticis ar drošību saistīts incidents, bet sīkākus komentārus sniegs policija.

plkst. 17. 50 šāvējs, kas atklāja uguni ēkā un saņēma ķīlniekus nogalināts, ziņo err.ee.

Ķīlnieki atbrīvoti, citu cietušo par laimi nav.