Lībijas un Irānas valdības nosoda Deividu Kameronu

Lībijas valdība aicina Lielbritānijas premjerministru Deividu Kameronu atkāpties no amata, jo ''britu policija nežēlīgi izrēķinās ar mierīgiem demonstrantiem", norādījis Lībijas ārlietu ministrs Haleds Kaims.

Kamerona vadītais kabinets zaudējis leģitimitāti.

Haleds Kaims norāda, ka grautiņi Londonā norāda, ka Lielbritānijas tauta neatzīst valdību, kas cenšas sevi apliecināt izmantojot varu, ziņoThe Tripoli Post.

Šodien arī Irānas prezidents Mahmuds Ahmedinedžads paudis nosodījumu "britu policijas mežonīgajai rīcībai", ko likumsargi demonstrējot Lielbritānijā izcēlušos nemieru laikā, informē ārzemju mediji.

"Tā vietā, lai pieļautu ko tādu, britu līderiem būtu jāpaliek pie tautas un jāieklausās tajā nevis jāsūta karaspēks uz Irāku, Afganistānu un Lībiju zagt naftu. Viņiem jādomā par savu tautu. Daļa no britu sabiedrības jau ir zaudējusi pacietību un cerības nākotnei," uzstājoties valsts televīzijā, sacījis Ahmedinedžads.

Viņš nosodījis arī ANO "klusēšanu". "Ja kaut simtā daļa šādu noziegumu notiktu Rietumiem naidīgā valstī, ANO un organizācijas, kas pretendē uz cilvēktiesību aizstāvību, jau kliegtu. Šī ir pārbaude Drošības padomei, kura parādīs, vai tā uzdrīkstas nosodīt vienu no savām pastāvīgajām loceklēm," paziņojis Irānas prezidents.

2009. gadā Lielbritānija un citas Rietumvalstis nosodīja Irānu par protesta demonstrāciju apspiešanu, kas izcēlās pēc strīdus radījušās Ahmedinedžada pārvēlēšanas. Teherāna to nosauca par iejaukšanos valsts iekšējās lietās.

Valdībai apspiežot opozīcijas protestus, desmitiem cilvēku tika nogalināti. Tūkstošiem cilvēkus arestēja un vairākus simtus no viņiem vēlāk notiesāja, piespriežot ilgtošus cietumsodus.