Londonas grautiņu piemēram seko jaunieši Zviedrijā

Pirmdienas, 8. augusta vakarā jaunieši no emigrantu ģimenēm sākuši nekārtības Zviedrijā, Stokholmas piepilsētā Hesselbī, ziņo Svenska Dagbladet.

Zviedrijas policija uzskata, ka jaunieši iedvesmojušies no Londonā jau no sestdienas notiekošajiem grautiņiem.

Stokholmā nekārtības sākušās metro stacijā, kur kāds ar ugunsdzēšamo aparātu sadauzījis biļešu kasi. Pēc tam jaunieši devušies demolēt centrālo pilsētas laukumu.Jauniesī metuši ar akmeņiem apmētājuši policistus un viņu mašīnas. Kā ziņo Sveriges Radio, jaunieši akmeņus atnesuši sev līdz somās.

Zviedrijas policija apcietinājusi vienu, bet ar videonovērošanas kameru palīdzību izskaitļojusi vēl četrus jauniešus un gatavojas viņus nopratināt.

Jau ziņots, ka sestdien sākušies jauniešu emigrantu izraisītie grautiņi Londonā.

"Masu nekārtības Lielbritānijā iezīmē sacelšanas sākumu, ka ilgs gadiem un izplatīsies visā Eiropā." Šādu viedokli paudis pazīstamais britu rakstnieks un dramaturgs Hanifs Kureiši.

«Šie trīsdesmitgadnieki, kuriem nekad nav bijusi darbavieta un kuri nekad nestrādās, ir Lielbritānijas pilsoņi, ne imigranti. Viņi staigā pa ielām ar ieročiem rokās un lieto narkotikas.Šo jauno cilvēku mērķis ir veikali un bankomāti – labklājības simbols, kurš tiem ir liegts.» nemierniekus raksturo Kureiši.

Rakstnieks, kura tēvs bija pakistānietis, bet māte – britu izcelsmes, labi zinot, kas stāv aiz vardarbības, kura uzplaiksnījusi tā dēvētajos nelabvēlīgajos pilsētas kvartālos.