Sīrijas pilsētas aplenkuši tanki

Simtiem tanku trešdien izvietoti netālu no Sīrijas protestu epicentriem Hamas un Deirezoras pilsētā, informē tiesību aktīvisti, piebilstot, ka protestos pēc vakara lūgšanām naktī uz trešdienu nogalināti trīs cilvēki.

"Uz šosejas, kas ved uz valsts vidienes pilsētu Hamu, ir aptuveni simts tanku, bet valsts austrumu pilsētas Deirezoras apkaimē ir ap 200 tanku," informē trimdā dzīvojošie Sīrijas cilvēktiesību aktīvisti.

Turklāt Hamā un tās apkaimē bloķēti telefonsakari un internets.

Vardarbīgā protestētāju apspiešana Hamā pēdējās divās dienās izraisījusi solidaritātes protestus citās valsts pilsētās.

Oficiālā ziņu aģentūra SANA apsūdz "bruņotus teroristu grupējumus" centienos iebaidīt Hamas un Deirezoras iedzīvotājus, izplatot nepatiesu informāciju ar mērķi vairot nemierus un graut armijas tēlu.

"Mēs aicinām pilsoņus ignorēt šīs baumas un apstiprinām, ka armija pašlaik strādā, lai atjaunotu kārtību pilsētās, kur šie grupējumi uzdarbojas," ziņo aģentūra.

Valsts televīzijā demonstrēts amatiera uzņemts video, kurā redzams, kā no tilta upē tiek mestas cilvēku mirstīgās atliekas. Sižetā apgalvots, ka upē tiek mestas protestētāju nogalināto drošības spēku karavīru mirstīgās atliekas.

Tiesību aktīvisti gan noraida šādu informāciju, norādot, ka nogalinātie ir demonstranti.

Kopš plašo protestu sākuma marta vidū Sīrijā gājuši bojā ap 1600 mierīgo iedzīvotāju un 370 drošības spēku karavīru.