Norvēģu slepkavnieks krāja naudu prostitūtām un labam vīnam

© Scanpix/Reuters

Sprādziena Oslo un slaktiņa Ūteijas salā sarīkotājs Anderss Bērings-Breivīks savā interneta dienasgrāmatā raksta, ka viņam nav bijis laika draudzenēm, taču viņš sataupīšot naudu, lai pirms "misijas" izbaudītu laba, sena vīna pudeli un noalgotu divas augstas klases prostitūtas, raksta "Daily Telegraph".

Savā dienasgrāmatā pagājušā gada novembrī viņš raksta, ka laiku pa laikam viņam bijuši sakari ar sievietēm, taču kopumā viņam esot svarīgas lietas, par ko domāt: "Es cenšos izvairīties no attiecībām, jo tās tikai apgrūtinātu manus plānus un radītu draudus manai operācijai.".

Breivīks arī norāda, ka vairs "nejūtas ērti", manipulējot ar meitenēm, cenšoties panākt vienas nakts sakarus. Vienlaikus viņš atzīstas, ka viņam bijušas gadījuma intīmas attiecības ar divām meitenēm pagājušā gada augustā Prāgā, kur viņš bija ieradies, lai melnajā tirgū iegādātos ieročus, kas gan viņam toreiz neizdevās.

"Vīrieši savā būtībā ir nepilnīgi, jo viņus vajā bioloģiskās vajadzības. Tai pašā laikā seksuālas attiecības ārpus laulības ir relatīvi mazs grēks, ja salīdzina ar to milzu daudzumu svētības, ko es grasos radīt ar savu mocekļa operāciju. Ir ļoti svarīgi, lai jūs darītu to, kas vajadzīgs, lai saglabātu morāli un savu motivāciju augstā līmenī," viņš raksta.

Slepkava arī atzīstas, ka atlicis 2000 eiro. "Tos es vienu nedēļu pirms misijas grasos tērēt augsta līmeņa modelēm-eskorta meitenēm... Tas palīdzēs nomierināt prātu, jo paredzu, ka būšu kļuvis saspringts un ļoti nervozs. Ir vieglāk skatīties vaigā nāvei, zinot, ka bioloģiski, mentāli un garīgi esi brīvs." Varmāka arī raksta, ka glabā trīs pudeles 1979.gada "Château Kirwan" franču sarkanvīna, ko savulaik iegādājies izsolē īpašam gadījumam. Vienu pudeli viņš esot izbaudījis Ziemassvētkos ar ģimeni, vēl vienu ar draugiem, savukārt pēdējo atlikušo pirms operācijas - kā viņš pats to dienasgrāmatā dēvē, "mocekļa svinībās". "Mans "perfektā bruņinieka" tēls nenozīmē un tam arī nevajadzētu nozīmēt celibātu," viņš piebilst.

Tā raksta portāls tvnet.lv

Svarīgākais