Norvēģijas premjers notikušo salīdzina ar Otro pasaules karu

"22. jūlija traģēdija ir murgs,kopš Otrā pasaules kara laikiem valsts nav sastapusies ar tāda mēroga noziegumiem," aģentūrai Reuters norāda Norvēģijas premjers Jenss Stoltenbergs.

23. jūlijā notikušajā preses konferencē premjerministrs sacījis, ka par Oslo sprādziena upuriem kļuvuši daži premjerministra aparāta darbinieki. "Utoejas jauniešu nometnes dzīve uz dažām stundām pārvērtās ellē," teica Stoltenbergs.

"Mūsu valsts atvērtība ir apdraudēta, mēs esam droša un atvērta sabiedrība, bet tā ir apdraudēta," norāda Stoltenbergs. Viņaprāt, pēc dubultā terora akta neesot iemesla paaugstināt terorisma draudu līmeni valstī.

"Līdz pašreizējam brīdim iemesla paaugstināt draudu līmeni [valstī] nav," žurnālistiem preses konferencē paziņoja valdības vadītājs, nosaucot traģiskos notikumus par "murgu" un "nacionālo traģēdiju".

Policija, kas ar suņiem pārmeklējusi Utoejas salas daļas atradusi vienu nesprāgušu bumbu, preses konferencē paziņoja policijas pārstāvis.

Jau ziņots, ka piektdien 32 gadus vecā Norvēģijas pilsoņa, labējā kristiešu ekstrēmista sarīkotajā sprādzienu galvaspilsētas Oslo valdības ēku rajonā, kurā gājuši bojā septiņi cilvēki, un pēc tam atklāja uguni valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē, nogalinot 84 cilvēkus, informē Sky News.

Piektdienas pēcpusdienā pie valdības ēkas, uzsprāga ar spridzekļiem piekrauta automašīnu valdības un mediju ēku kvartālā, kuru tur novietojis Bērings-Breivīks. Pats Bērings-Breivīks devās uz valdošās Darba partijas jauniešu nometni Utoejas salā un, gandrīz vienlaikus ar sprādzieniem pie ministriju ēkām, sarīkoja apšaudi.

Nav ziņu par Norvēģijā teroraktā cietušiem no Latvijas.

Svarīgākais