Norvēģijas jauniešu nometnē četri jaunieši nošauti, pārējie slēpjas mežā [papildināta]

Norvēģijas salā Utoejā (Utøya) jauniešu vasaras nometnē sākusies apšaude, nogalināti četri jaunieši, ziņo Dagbladet.

Pēc kādas meitenes- aculiecinieces tēva teiktā,uz jauniešiem uguni atklājis policijas formā tērpies vīrietis. Šāvieni atskanējuši neilgi pēc sprādziena Oslo. Nometni rīko Norvēģijas valdošās Darba partijas jauniešu organizācija. Tiek ziņots, ka jaunieši nevar pamest salu uz kuras norisinājās nometne un spiesti slēpties. Kā norāda norvēģijas mediji, tas ka vīrietis tērpies policista formē nenozīmē, ka šāvējs ir policists, jo Norvēģijas policisti nenēsā ieročus.

Daži jaunieši panikā peldējuši prom no salas un mēģinājuši paslēpties mežā.

Varas iestādes uz salu nosūtījušas pretterorisma vienību, kas jauniešus evakuēs no salas.

Utoejas sala atrodas pusstundas braucienā no Oslo un kā norāda norvēģu mediji iepriekš bijusi paredzēta premjerministra Jensa Stoltenberga piedalīšanās vienā no nometnes pasākumiem.

Tiek ziņots, ka policija nometnē arestējusi vienu personu, kas ir spēcīgas miesasbūves 190 cm garš blonds vīrietis, kurš runā norvēģiski.

Jau ziņots, ka Oslo centrā blakus valdības namam, šodien noticis spēcīgs sprādziens, kurā bojā gājuši divi, bet ievainoti ap 100 cilvēku, ziņo Reuters.

Kā raksta Reuters, sprādziens noticis gadu pēc trīs vīriešu aresta aizdomu par sadarbošanos ar al Qaeda un terora aktu organizēšanu dēļ.

Kā ziņo Norvēģijas mediji plkst. 20.30 policija neapstiprina, ka jauniešu nometnē būtu bojājušie.

Svarīgākais