Latviešu meiteni Inesi vaino aprēķina laulībās ar pakistānieti

Lielbritānijas tiesas priekšā jāstājas latvietei Inesei Millerei (18) un viņas vīram Ansaram Mahmudam (27) no Pakistānas, ziņo Anglo Baltic News (ABN) Lielbritānijā.

Anglijas tiesas priekšā jāstājas latvietei Inesei Millerei (18) un viņas vīram Ansaram Mahmudam (27) no Pakistānas, ziņo Anglo Baltic News (ABN) no Lielbritānijas.

Abi arestēti 14. jūlijā laulību ceremonijas laikā Benbridžas ciemā uz aizdomu pamata, ka viņi precas aprēķina dēļ, cenšoties iegūt uzturēšanās atļauju Pakistānas pilsonim. Inesei Millerei ir tikai 18 gadu. Lietā iesaistīti un iespējamās nelikumībās apsūdzēti vēl trīs cilvēki - laulību liecinieki. Viena no arestētajiem ir 27 gadus vecā Jekaterina Dolgu, arī no Latvijas. Arestēts arī 23 gadus vecais Harrons Navabs no Pakistānas un 34 gadus vecais pakistānis Asifs Nadems, kurš Ziemeļīrijā atrodas nelikumīgi. Visi apsūdzētie paliks apcietinājumā līdz tiesas sēdei, kas notiks augustā.

Viltus laulības starp Eiropas Savienības pilsonēm un iebraucējiem no valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, Īrijā un Lielbritānijā ir izplatītas. Tās tiek organizētas arī Ziemeļīrijā, lai jaunlaulātie iegūtu tiesības tur dzīvot un strādāt, norāda ABN.

Galvenais izmeklētājs Ērls Aikens sacījis „Robežkontroles aģentūra strādā ciešā sadarbībā ar laulību reģistrācijas iestādēm, lai identificētu iespējamās viltus laulības. Mūsu labā strādā imigrācijas ierēdņu speciālistu komandas. Viņi pārliecinās par to, lai cilvēki nepārkāptu Apvienotās Karalistes imigrācijas likumus.”

Svarīgākais