Sopotā, Polijā, notiks „Latvijas diena”

17.jūlijā Sopotā, Polijā, norisināsies „Latvijas diena,” kuras mērķis ir veicināt Latvijas tēla atpazīstamību Polijā. Pasākumā par Latviju aicināti izteikties politiķi, uzņēmēji un sporta jomas pārstāvji.

Šoreiz sagaidāms, ka pasākumā piedalīsies Polijas – Latvijas parlamentārās sadarbības grupas priekšsēdētājs Kazimežs Kleina (Kazimierz Kleina), Latvijas goda konsuls Gdaņskā Kšištofs Figels (Krzysztof Figel), aicināti piedalīties arī Lechia Gdańsk futbola komandas spēlētāji no Latvijas Ivans Lukjanovs un Sergejs Kozans. „Latvijas diena” būs pieejama arī plašākam apmeklētāju lokam – vietējiem iedzīvotājiem, Sopotas pilsētas viesiem un tūristiem.

Sopotā, kur jūlijā – augustā notiek lielākā daļa Polijas prezidentūras rīkoto ES sanāksmju, ES dalībvalstīm tiek dota iespēja informēt interesentus par to tradīcijām, vēsturi un kultūru. Pasākumu Euroredakcja Gazeta Wyborcza organizē viens no lielākajiem Polijas laikrakstiem Gazeta Wyborcza un Cafe Gazeta.

Pasākuma ietvaros tiek plānots sniegt vairākas intervijas Gazeta Wyborcza. Latvijas vēstnieks Polijā sniegs interviju par politiskajiem jautājumiem, vēstniecības 3.sekretārs Jans Kevišs – Petuško - par Latviju kā tūrisma galamērķi, bet Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pārstāvis Polijā Rolands Lielbriedis - par Latvijas – Polijas ekonomiskās sadarbības iespējām. Pasākuma laikā apkopotā informācija tiks publicēta reģionālajā Gazeta Wyborcza izdevumā, kā arī avīzes interneta mājas lapā. Nākamā Latvijas diena Sopotā plānota 16.augustā.