Bin Ladens gatavojis uzbrukumu ASV 11. septembra teroraktu gadadienā

Bijušais starptautiskās teroristu organizācijas Al Qaeda līderis Osama bin Ladens gatavoja uzbrukumu ASV 2001.gada 11.septembra teroraktu desmitajā gadadienā.

Kā raksta izdevums Wall Street Journal (WSJ), atsaucoties uz Baltā nama pārstāvjiem, šo informāciju ASV īpašo uzdevumu vienība ieguvusi Osamas bin Ladena likvidēšanas operācijas laikā Pakistānā, ziņo Apollo.lv.

Bin Ladens apspriedis ar Atiju Abdelrahmanu grupas sastāvu, kurai bija jāveic terora akts, un nav piekritis viņa ierosinājumiem. Plāni bijuši tikai apspriešanas līmenī, un netika atrasti nekādi pierādījumi, kas liecinātu, ka tie sākuši iegūt reālas aprises, apgalvo WSJ informācijas avoti. Bin Ladens sazinājies ar Rahmanu ar kurjeru starpniecību.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.