Notverts vīrietis, kurš vajā Halli Beriju

Losandželosas policijai beidzot izdevies notvert vīrieti, kurš nepilnas nedēļas laikā trīs reizes bija ielavījies aktrises Halles Berijas īpašumā Holivudhilzā. Tiesa noteikusi, ka vajātāju iespējams atbrīvot tikai pret 150 000 dolāru lielu drošības naudu, turklāt viņam oficiāli aizliegts pietuvoties H. Berijai vai viņas meitai tuvāk nekā 100 jardu attālumā.

AP, atsaucoties uz tiesai iesniegtajiem dokumentiem, vēsta, ka 27 gadus vecais Ričards Franko kopš pagājušās sestdienas jau trīs reizes mēģinājis tikties ar 44 gadus veco H. Beriju, ielaužoties viņas īpašumā. Sestdienas pievakarē aktrise, pie kuras tobrīd viesojās viņas menedžeris, pa logu pamanījusi, ka savrupmājas pagalmā atrodas svešs vīrietis. «Menedžeris atvēra logu un uzkliedza, ko viņš šeit meklē, un vīrietis aizbēga,» aktrise rakstījusi savā iesniegumā. Taču nākamajā dienā vajātājs atkal atgriezies. «Es biju iegājusi virtuvē un pēkšņi viņu pamanīju – soļa attālumā no virtuves stikla durvīm. Es paspēju aizbultēt durvis, uzskrēju augšstāvā un izsaucu policiju, taču, kad tā ieradās, viņš jau bija prom,» norādījusi H. Berija.

Pēc šiem incidentiem pieņemts lēmums pastiprināt ēkas apsardzi, jo Losandželosas policijas detektīvi izteikuši pārliecību, ka vajātājs mierā neliksies un noteikti mēģinās atgriezties, lai sastaptu aktrisi. Tā arī noticis – svētdienas vakarā apsardze pamanījusi, ka vīrietis kāpj pāri žogam, un šoreiz tai izdevies viņu aizturēt un nodot policijas rokās. TMZ.com, kas specializējas slavenību dzīves atspoguļošanā, vēsta, ka pie R. Franko, kurš iepriekš tiesāts par vardarbību, zādzībām un ar narkotiku apriti saistītiem noziegumiem, atrasta burtnīca ar «nesakarīgiem ķēpājumiem un vairākkārt rūpīgī izzīmētu Halles Berijas vārdu».

Aktrises izplatītajā paziņojumā uzsvērts, ka viņa esot patiešām nobijusies un nobažījusies – gan par savu, gan savas trīs gadus vecās meitiņas drošību. Viņa norādījusi, ka iebrucējs šķitis ļoti bīstams, jo vairāk tāpēc, ka viņš vairākkārt spējis pārvarēt diezgan nopietno drošības sistēmu un neatlaidīgi centies iekļūt mājā pat pēc tam, kad tai pastiprināta apsardze. Tiesas sēde, kurā tiks skatīts R. Franko nodarījums, paredzēta 1. augustā. Domājams, ka līdz tam laikam viņam nāksies palikt apcietinājumā, jo noteiktā drošības naudas summa ir liela.

Svarīgākais