ASV nav naudas pensijām

ASV prezidents Baraks Obama atzina, ka drīzumā federālajā kasē vairs nebūs naudas, lai savlaicīgi izmaksātu pensijas.

Obama CBS News raidījumā paziņoja, ka «nevar garantēt» pensiju izmaksu 27 miljoniem cilvēku, kuriem vajadzētu saņemt naudu 3.augustā. Viņš norādīja, ka iemesls tam ir neatrisināts jautājums par valsts parāda pieļaujamā apjoma palielināšanu, vēsta Lenta.ru.

Kongresam ir jābalso par šo jautājumu 2. augustā. Ja republikāņi un demokrāti nevienosies par parāda limita palielināšanu, ASV paziņos par savu tehnisko defoltu.

Abas partijas norāda, ka nepalielinās parādu limitu, kamēr Baltais nams neveiks konkrētas darbības federālā budžeta deficīta samazināšanai. Demokrāti uzskata, ka problēmu ir iespējams risināt, paaugstinot nodokļus, taču republikāņi pieprasa izdevumu konsolidāciju valsts pārvaldē.

Obama ierosina samazināt izdevumus militārajām vajadzībām, kā arī mainīt sociālo pabalstu sistēmu. Turklāt viņš iestājas par nodokļu sloga palielināšanu turīgākiem amerikāņiem.

Pēdējo divu gadu laikā ASV budžeta deficīts sasniedza 2,8 triljonus dolāru – tas ir vairāk nekā iepriekšējos desmit gados.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.