Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Pasaulē

Kuģa "Bulgārija" avārijā bojā gājuši vismaz 40 bērni

© Scanpix

Traģiskajā nelaimes gadījumā, kad Volgas upē nogrima Krievijas kuģis "Bulgārija", bojā gāja 128 cilvēki - vismaz 40 no tiem bija bērni, kuri tika iesprostoti kuģa iekštelpās. Bērnu mirstīgās atliekas atrastas vairākās kuģa telpās.

Kad svētdienas pēcpusdienā kuģis "Bulgārija" atstāja ostu, lija spēcīgs lietus. Tāpēc auklītes sapulcēja kopā visus pasažieru bērnus un nogādāja viņus spēļu istabā. Kad kruīzu kuģis sāka grīļoties no vienas puses uz otru, līdz beidzot apgāzās, bērniem neizdevās izkļūt ārā uz kuģa klaja.

Portāls Lifenews.ru ziņo, ka lielai daļai bērnu, pretēji iepriekš prognozētajam, tomēr ir izdevies pamest spēļu istabu - ūdenslīdēji, kuri strādā notikuma vietā, ziņo, ka bērnu mirstīgās atliekas atrastas arī gaitenī pie spēļu istabas. Pašā spēļu istabā zem mēbelēm atrastas septiņu bērni mirstīgās atliekas.

Pieaugušie ar kurpju papēžiem izsita logus, slīdēja pa koridoriem uz leju ūdenī, bet aukles tikmēr dažiem bērniem, kuri neatradās bērnu istabā, paguva uzvilkt drošības vestes. Šis ir lielākais nelaimes gadījumā bojāgājušo bērnu skaits Krievijā kopš 2004. gada, kad teroristi aplenca un ieņēma skolu valsts dienvidos.

Brīdī, kad kuģis grima, uz klāja bijuši vismaz 208 cilvēki, to starpā vismaz 59 bērni. Pirmdien un otrdien nirēji vienu pēc otra no ūdens izvilkuši mirušos. Tiek pieņemts, ka kopumā noslīkuši 128 cilvēki.

Tiek uzskatīts, ka negadījums bijis sliktās kuģa apkopes un drošības pasākumu neievērošanas rezultāts. 56 gadus vecajai "Bulgārijai" bija tehniskas problēmas un jau krastā tā nedaudz svērusies uz vienu sānu. Kuģis bijis pārslogots arī ar 208 cilvēkiem, lai gan tas drīkstēja uzņemt tikai 140 pasažierus un kuģa apkalpojošo personālu.

Otrdiena Krievijā tika pasludināta par sēru dienu un kuģu karogi tika atstāti pusmastā.