Zirneklis uz trīs dienām paralizē vācu lielveikala darbu

Kādas Vācijas pilsētiņas iedzīvotājiem trīs dienas bija liegta iespēja apmeklēt vietējo lielveikalu no banānu kastes izsprukuša zirnekļa dēļ.

Darbu lielveikalā darba dienas karstākajā laikā paralizēja eksotisks Brazīlijas klejojošais zirneklis, kura kodiens uzskatāms par īpaši bīstamu dzīvībai, vēsta The Local.

Kukainis atradies vienā no kastēm ar banāniem un izlēcis no tās, kad kāds no strādniekiem izkrāvis produktus. Uzreiz pēc tam par negaidīto viesi tika brīdināta arī veikala vadība, kas uzsākusi apmeklētāju evakuāciju.

Lielveikals tika apstrādāts ar pesticīdiem, bet pēc tam trīsdesmit cilvēku no apakšas līdz pašai augšai pārmeklēja visas lielveikala telpas, taču zirnekli tā arī neatrada. Lielveikala pārstāvji pieļauj, ka kukainis visdrīzāk saindējies un aizgājis bojā.

Neskatoties uz to, zirneklis paspējis lielveikalam radīt nopietnus zaudējumus. Lai arī pesticīdi netiek uzskatīti par kaitīgiem cilvēkiem, visi lielveikalā esošie dārzeņi, augļi, kā arī gaļas produkcija tiks utilizēta.

Klejojošais zirneklis tiek uzskatīts par vienu no bīstamākajiem kukaiņiem uz planētas, kura garums sasniedz līdz pat 13 centimetrus, bet kodiens tiek uzskatīts par cilvēka dzīvībai bīstamu.