Monako prinča kāzas izmaksājušas 20 miljonus eiro

Monako prinča Albēra II un viņa izredzētās Šarlēnes Vitstokas kāzas izmaksājušas gandrīz 20 miljonus eiro (14 miljonus LVL). Pusi no minētās summas sedzis pats karaļnams, bet otru pusi apmaksājusi valsts.

Neskatoties uz to minētās laulības nav dārgākās Eiropas karalisko kāzu vidū, raksta Limon.ee.

Kāzu izmaksas starp karaļnamu un valsti tika sadalītas precīzi divās daļās – pa 50%. No valsts budžeta izsniegto līdzekļu apjoms sasniedza 9, 85 miljonus eiro (6,92 miljonus LVL), paziņojis Monako valdības vadītājs Mišels Rožē.

Viņš arī piebildis, ka pagaidām nevar nosaukt precīzu ienākumu apjomu, kas iegūts no karalisko kāzu pasākumiem. Šie ieņēmumi šobrīd tiek aprēķināti un precīza summa būs zināma vien rudens sākumā. Gatavojoties laulībām, Monako iedzīvotājiem un tūristiem tika piedāvāti dažādi suvenīri ar atbilstošu simboliku. Pašu valsti ar mērķi redzēt karaliskās kāzas apmeklējuši vairāki desmiti tūkstoši tūristu.

Monako prinča un viņa līgavas Šarlēnes laulības norisinājās šī gada 1. un 2. jūlijā. Laulību ceremonijā piedalījās vairāk nekā 800 viesu no 110 pasaules valstīm. Viesu vidū bija gan valstu vadītāji un Eiropas karaļnamu pārstāvji, gan mūziķi, modes mākslinieki un pasaulē pazīstami sportisti.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais