ASV apšaudē nogalina septiņus cilvēkus

Bruņots vīrietis ASV Mičiganas štata Grandrapidsas pilsētā ceturtdien nošāva septiņus cilvēkus, tostarp divus bērnus. Vēlāk šāvējs kopā ar ķīlnieku iebarikādējās policijas aplenktā namā šajā pilsētā. Pēc vairākām stundām slepkava nošāvās, ziņo portāls Delfi.lv

Šīs slepkavības divos namos izdarījis 34 gadus vecais Rodriks Danclers. Bēgot no policijas, viņš sagrāba trīs ķīlniekus, no kuriem divus vēlāk atbrīvoja, paziņoja Grandrapidsas policijas priekšnieks Kevins Belks.

Vienā Grandrapidsas namā tika atrasti četri noslepkavotie un citā namā - vēl trīs. Neilgi pēc šīm slepkavībām policija pamanīja Dancleru automašīnā un sāka pakaļdzīšanos, kurā tika iesaistīti arī policijas helikopteri.

Pakaļdzīšanās laikā Danclers vairākkārt izšāva uz policistiem, kuri šāva pretī, un divi cilvēki tika ievainoti.

Policija uzsāka sarunas ar Dancleru, lai pierunātu viņu padoties. Slepkavas rīcības motīvi nav noskaidroti, bet viņš pazina vismaz vienu cilvēku katrā no abām slepkavību vietām.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.