Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Lielbritānijā par murgu kļuvusi sieviešu nodarbināšana

Līdztiesības likumdošana arvien vairāk apgrūtina iespējas sievietēm iegūt stabilu stāvokli Lielbritānijas finanšu pakalpojumu nozarē, atsaucoties uz kompānijas JO Hambro Capital Ltd pārstāves Nikolas Pīsas (Nichola Pease) sacīto Parlamenta locekļiem Londonā, atsaucoties uz "Bloomberg", ziņo portāls "db.lv".

N. Pīsa stāstījusi, ka darba devēji baidās pieņemt darbā sievietes, jo sodi par veiksmīgām dzimumu diskriminācijas prasībām ir neierobežoti un Lielbritānija piedāvā 52 nedēļu bērna kopšanas atvaļinājumu, salīdzinot ar 12 nedēļām ASV.

«Tas, par ko es uztraucos ir, ka likumdošana un aizsardzība pārvēršas murgā,» N. Pīsa sacījusi Valsts kases komitejā. «Mums ir jābūt reālistiskiem un jāpārliecinās, ka aizsardzība, kurai ir ļoti laba motivācija, nebeidzas ar pretēju efektu gan attiecībā uz sievietēm, gan Lielbritānijas konkurētspēju,» viņa stāstījusi.

Komiteja pēta, kāpēc sievietes finanšu pakalpojumu nozarē pelna mazāk nekā vīrieši un mazāk ieņem augsta līmeņa amatus.

«Gadu ilgs dzemdību atvaļinājums ir pārāk garš, un desmitiem miljonu mārciņu sodi par dzimuma diskrimināciju ir smieklīgi,» akcentējusi N. Pīsa.