Stross – Kāns: manu arestu organizējis Putins

Bijušais Starptautiskā valūtas fonda vadītājs Dominiks Stross – Kāns, kurš no augstā amata atkāpies izskanējušā izvarošanas skandāla dēļ par vainīgo savās nelaimēs norādījis Krievijas premjerministru Vladimiru Putinu.

Stross – Kāns saviem draugiem paziņojis, ka aiz visa, kas ar viņu noticis, stāv Krievija, vēsta Ohtuleht.

To paveica premjerministrs Putins! Viņš ir labs Sarkozī draugs un lai stiprinātu draudzību izdarīja tā, ka mani ielika cietumā un padzina no SVF, paziņojis Stross – Kāns.

Viņš pirmo vakaru pēc atbrīvošanas no mājas aresta kopā ar sievu un diviem bērniem pavadījis izsmalcinātā itāļu restorānā, tā atzīmējot savu atbrīvošanu.

Biznesa ziņu portāls BNN.LV jau vēstīja, ka Kāns ticis apsūdzēts par seksuālu vardarbību pret viesnīcas apkopēju.

62 gadus vecais Stross-Kāns bija pasaules ekonomikas pārvaldnieks un vadošais kandidāts Francijas prezidentūrai laikā, kad 14. maijā tika aizturēts un apsūdzēts viesnīcas apkopējas seksuālā aizvainošanā.

Arests piespieda Strosu-Kānu atkāpties no SVF vadītāja amata un šķita, ka arī prezidenta ambīcijas saskatīja savu galu. Tomēr, ja apsūdzības tiktu atceltas, politiskā karjera varētu tikt atjaunota.

Pasaulē

2023. gada 7. oktobrī Palestīnas teroristu grupējums “Hamas” iebruka Izraēlā, tur sarīkoja asiņainu slaktiņu: teroristi noslepkavoja 1200 cilvēku un sagrāba aptuveni 250 ķīlnieku. Visvairāk cietušo bija sievietes, kuras izvaroja, sakropļoja un pēc tam nošāva. Izraēla atbildēja ar militāru operāciju Gazas joslā. Ir pagājis gads. Ko par esošo situāciju domā Kārlis Daukšts un Juris Rozenvalds?

Svarīgākais