Plūdu dēļ slēgta Latvijas vēstniecības Dānijā Konsulārā nodaļa

2. jūlijā pēc spēcīgām lietus gāzēm un pērkona negaisa Kopenhāgenā noplūdis Latvijas vēstniecības pagrabstāvs, kurā atrodas arī konsulārās pieņemšanas darba telpas, līdz ar to tuvākās nedēļas laikā, līdz plūdu radītās sekas tiks novērstas, Latvijas vēstniecības Dānijā Konsulārā nodaļa būs slēgta.

Visā Kopenhāgenas apkārtnē sestdien plosījās negaiss, kas līdzi nesa spēcīgas lietus gāzes. Pilsētā tika traucēta satiksme un applūda daudzu māju pagrabstāvi. Arī Latvijas vēstniecības pagrabstāvā ūdens līmenis sasniedza aptuveni 30 cm, tomēr pateicoties operatīvai vēstniecības darbinieku un LIAA pārstāvniecības Dānijā vadītāja Ginta Januma rīcībai, izdevās izglābt no samirkšanas dokumentus, datortehniku un citu sadzīves tehniku. Savukārt svētdien, nākot palīgā atsaucīgajiem Dānijā dzīvojošiem latviešiem, pēc aptuveni sešu stundu intensīva darba ar ūdens sūkņiem, spaiņiem un citiem palīginstrumentiem, vēstniecības telpas tika atbrīvotas no ūdens. Tuvāko dienu laikā telpas tiks žāvētas ar speciālu iekārtu palīdzību, līdz ar to tās darbam nebūs pieejamas.

Latvijas vēstnieks Dānijā Gints Jegermanis vēstniecības vārdā izsaka pateicību atsaucīgajiem latviešiem Kristapam Januzim, Elianam Tarasovam, Kasparam Priedem un Ivaram Līnim par nesavtīgu un operatīvu palīdzību.

Vēstniecība tuvākajā laikā informēs par konsulārās nodaļas darba atsākšanu.