Apsūdzība pret Strosu-Kānu ir uz sabrukšanas robežas

Krimināllieta, kas ieviesta pret bijušo Strarptautiskā Valūtas fonda (SVF) vadītāju Dominiku Strosu – Kānu (Dominique Strauss-Kahn), kurš apsūdzēts par seksuālu vardarbību pret viesnīcas apkopēju, ir uz sabrukšanas robežas. Šādi tiek palielinātas Strosa – Kāna izredzes uz dramatisku atgriešanos Francijas prezidenta vēlēšanās.

62 gadus vecais Stross-Kāns bija pasaules ekonomikas pārvaldnieks un vadošais kandidāts Francijas prezidentūrai laikā, kad 14. maijā tika aizturēts un apsūdzēts viesnīcas apkopējas seksuālā aizvainošanā.

Arests piespieda Strosu-Kānu atkāpties no SVF vadītāja amata un šķita, ka arī prezidenta ambīcijas saskatīja savu galu. Tomēr, ja apsūdzības tiktu atceltas, politiskā karjera varētu tikt atjaunota.

Ceturtdienas naktī krimināllietā noticis dramatisks pavērsiens, atzinis procesam tuvu stāvoša persona, norādot, ka prokuroriem parādījušās šaubas par kalpones liecības uzticamību.

«Uzticamība ir uz jautājuma,» aģentūrai Reuters sacījusi persona, kas vēlējās palikt anonīma.

Sākotnēji tika norādīts, ka upuris ir 32 gadus veca Gvinejas imigrante, kas tīrījusi 3 000 dolāru vērto Strosa-Kāna viesnīcas numuriņu Manhatanā viesnīcā Sofitel.

Policija un prokuratūras pārstāvji paļāvās uz sievietes uzticamību, tāpat pierādījumi liecināja, ka uz viņas uniformas apkakles atradusies sperma.

Vēlāk advokāti mēģināja apstrīdēt apgalvojumu par vardarbīgu uzbrukumu, norādot uz labprātīgām seksuālām attiecībām.

Cits avots liecinājis, ka rajona izmeklētāji iesnieguši lietu tiesā bez pilnīgas pārbaudes par sievietes labticīgumu.

«Gandrīz viss, kas iepriekš tika ziņots par šo sievieti bijis nepatiess, taču neviens nevēlējās pārbaudīt vai negribēja ticēt kam citam,» avots teicis Reuters.

Pasaulē

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars sestdien olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfināla mačā varēs palīdzēt komandai, sarunā ar žurnālistiem atzīmēja valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

Svarīgākais