Latvijas vēsturnieki piedalās pirmajā konferencē par kaimiņattiecībām Baltijas reģionā

28.jūnijā Maskavā pirmoreiz notiks starptautiska vēsturnieku konference „Kaimiņattiecības Baltijas reģionā: Krievija, Zviedrija un Baltijas valstis uz laikmetu un notikumu fona XVII-XX gadsimtos”, kuru atklās Latvijas vēstnieks Krievijas Federācijā Edgars Skuja.

Konferencē piedalīsies Norvēģijā, Krievijā, Zviedrijā, Igaunijā un Latvijā atzīti vēsturnieki. Latvijas pārstāvji konferencē būs Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultātes dekāns, profesors Gvido Straube un LU Vēstures un filozofijas fakultātes asociētais profesors Ēriks Jēkabsons.

Konferences ietvaros vēsturnieki lasīs referātus par dažādiem jautājumiem, kas pārklāj plašu tēmu un laikmetu spektru. Latvijas pārstāvji uzstāsies ar priekšlasījumiem par tēmām: „Iekarotāji – sliktie vai labie? Latviešu historiogrāfijas analīze” (G.Straube) un „Latviešu izcelsmes oficieri armijā un baltajā kustībā: nezināmais un mīti” (Ē.Jēkabsons).

Konferences ietvaros tiks prezentētas divas jaunas grāmatas – Zviedrijas vēstniecībā tiks prezentēta monogrāfija angļu valodā „Mierīga līdzāspastāvēšana? Padomju Savienība un Zviedrija Hruščova ērā”. Savukārt, Latvijas vēstniecībā notiks pieņemšana, kuras laikā tiks prezentēts starptautiskās zinātniskās izlases „Krievija un Baltija. Dažādu valstu un paaudžu vēsturnieku dialogs” sestais izdevums.

Svarīgākais