Nāvējošā E.coli baktērija jau atrasta Brazīlijā

Divi Brazīlijas Sanpaulu štata iedzīvotāji nogādāti slimnīcā, jo radušās aizdomas, ka abi inficējušies ar bīstamo E.coli baktēriju, kas jau prasījusi 40 eiropiešu dzīvības, atsaucoties uz Sanpaulu štata veselības aizsardzības sekretariātu, ziņo BBC.

Mediķi ziņo, ka abi saslimušie neilgi pirms hospitalizācijas bijuši Vācijā, kur pirmo reizi fiksēta bīstamā zarnu infekcija. Pacienti izgāja nepieciešamo pārbaudi un rezultāti būs zināmi tuvāko dienu laikā.

Brazīlijas Veselības ministrijas pārstāvji izsludinājuši aicinājumu tiem, kas dosies uz Eiropu un ASV, uzmanīties un nelietot uzturā svaigus dārzeņus un dzīvnieku izcelsmes produktus.

Jau ziņots,ka jūnijā E. coli baktērijas izraisītu saslimšanu uzliesmojums ir skāris vairāk nekā 1500 cilvēku Eiropā. Konkrētais E. coli baktērijas paveids ir jauns un bīstams. Šī baktērija var izraisīt dzīvībai bīstamo zarnu infekciju hemolītiski urēmisko sindromu, kas izraisa asiņojošu caureju, nieru problēmas un skar arī smadzenes. Infekcijas dēļ līdz šim miruši 17 cilvēki – 16 Vācijā un viens Zviedrijā. Inficēšanās gadījumi konstatēti arī Austrijā, Dānijā, Nīderlandē, Norvēģijā, Spānijā, Šveicē un Lielbritānijā. Divi gadījumi konstatēti arī ASV. Gandrīz visi inficētie cilvēki vai nu dzīvo Vācijā, vai arī nesen bija uz turieni ceļojuši

Svarīgākais