Lielbritānija atsakās turpmāk finansiāli palīdzēt Grieķijai

Eiro valūtai draud lēna nāve un eirozona ar 17 dalībvalstīm pašreizējā veidolā ilgi vairs nepastāvēs, uzstājoties apspriedē par finansiālās palīdzības sniegšanu Grieķijai, paziņojis Lielbritānijas parlamenta loceklis un bijušais ārlietu ministrs Džeks Stro.

Eirozona tās pašreizējā formā sabruks, un vai šādā gadījumā labāka nav ātra nāve, nekā lēnas mokas? – politiķa teikto citē BBC.

Lielbritānija arī paziņojusi, ka vairāk nepiedalīsies finansiālā atbalsta sniegšanā Grieķijai. Pēc Lielbritānijas premjera oficiālā pārstāvja Deivida Kemerona teiktā, Grieķijai nepieciešamā palīdzība skar vien eirozonas valstis, kurās Anglija neietilpst.

Arī finanšu ministrs Džordžs Osborns paziņojis, ka finansiālas palīdzības sniegšana nav Lielbritānijas pienākums.

Saskaņā ar Eiropas Savienības un Starptautiskā Valūtas fonda vienošanos ar Grieķiju, valstij paredzēts sniegt palīdzību 110 miljardu eiro apmērā. Finanšu līdzekļi līdz jūnija beigām Grieķijai tiks izsniegti piekto reizi. Tā kā valsts nav spējusi laicīgi pārvarēt finanšu deficītu un īstenot ekonomisko reformu projektu, ES un SVF aicina Grieķiju pieņemt papildus pasākumus.

Svarīgākais