Ārlietu ministrijai nepieciešami vēl 2,6 miljoni, lai neslēgtu Latvijas pārstāvniecības ārvalstīs

Latvijas vēstniecība Parīzē © AM

Ārlietu ministrijai, lai neslēgtu Latvijas pārstāvniecības ārvalstīs, nākamgad vajadzētu vēl 2,6 miljonus latu.

Ministrija uzsver: pat tad, ja tiek slēgtas pārstāvniecības ārvalstīs, ministrijai radīsies vēl papildu izdevumi gan saistībā ar cilvēku pārcelšanu, gan mantu vešanu, tāpat arī būtu jāmaksā soda naudas par priekšlaicīgu īres līgumu laušanu.

Kā ziņots iepriekš: ja ĀM budžets no šā gada 29 miljoniem latu nākamgad tiks samazināts līdz Finanšu ministrijas iecerētajiem 23 miljoniem latu, tad Latvijas ārlietu dienests tiks finansēts 1999.gada līmenī - kad mūsu valsts vēl nebija iestājusies Eiropas Savienībā.

Finanšu ministrs Einārs Repše (JL) šodien komisijas sēdē uzsvēra, ka Latvijai ir jāpilda starptautiskiem aizdevējiem dotie solījumi un vispirms ir jāsamazina budžeta deficīts par 500 miljoniem latu, jāatrod vēl papildu rezerve un tikai tad, ja iespējams, var raudzīties, kurai nozarei varētu būt iespēja piešķirt papildu līdzekļus. ''Mums jādomā, kā samazināt budžetu par 500 miljoniem latu, atrast papildus rezervīti, un tikai tad mēs varam domāt par papildu finansējuma piešķiršanu,'' sacīja Repše.

Komisijas sēdē deputāte Vaira Paegle (TP) pauda atbalstu finanšu ministra nostājai un norādīja, ka budžeta sagatavošana ir solidārs visas valdības pasākums.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais