Zviedrijā rosina ļaut velobraucējiem "šmaukt" pāri pie sarkanās gaismas

Stokholmas varas vīri uzsākuši diskusijas par to vai riteņbraucējiem nevajadzētu ļaut šķērsot ielu pie sarkanās gaismas un ļaut braukt pretējā virzienā pa vienvirziena ielām, lai tādējādi izvairītos no sastrēgumiem un uzlabot velobraucēju pārvietošanos pilsētā, vēsta "The Local".

Pilsētas domes pārstāvis Pērs Ankerso (Per Ankersjö), kurš ir atbildīgs par pilsētas vidi, atzīst, ka Stokholmā jau šobrīd daudzi velobraucēji neievērojot satiksmes noteikumus.

Kā velobraucējs jūs vēlaties justies brīvi un piespiedu kārtā apbraukt divus papildus kvartālus nav tikpat viegli kā tad, ja jums ir auto. Pastāv risks, ka cilvēki jau tāpat ignorē noteikumus, tādēļ būtu labāk, lai šāda rīcība būtu likumīga, viņš norādījis Dagens Nyheter.

Savukārt Sociāldemokrāts, Satiksmes komitejas priekšsēdētājs Anders Jagermans(Anders Ygerman), kurš pats ir kaislīgs velobraucējs uzskata, ka izmaiņas tiesību aktos, nav pareizais veids, kā uzlabot pārvietošanas apstākļus pilsētas velosipēdistiem.

Velobraucēju satiksmes noteikumu mainīšana man nešķiet labs risinājums, tā vietā, lai novērstu to, ka riteņbraucēji šķērso ielas pie sarkanās gaismas, manuprāt, būtu jāizbūvē vairāk veloceliņu, skaidro Jagermans.

Lai nu kā, kamēr Stokholmas varas vīri nespēj rast vienotu viedokli, Zviedrijas valdība jau izskata satiksmes noteikumus no velobraucēju perspektīvas un, kā norādījis Zviedrijas transporta aģentūras pārstāvis Niklāss Nilsons (Niclas Nilsson), jautājums par minētajām izmaiņām attiecībā uz velobraucēju pārvietošanos, citu starpā, noteikti tikšot izskatīts.

Jāatzīmē, ka ievērojams velobraucēju skaita pieaugums Stokholmā ir noticis tieši pēdējo piecu gadu laikā, veloceliņi ir pārslogoti un uz tiem bieži veidojoties pamatīgas rindas.

Svarīgākais