Apple vadītājs Džobs atgriežas, lai prezentētu iCloud

Apple vadītājs Stīvs Džobs (Steve Jobs) ir atgriezies no ilgstoša slimības atvaļinājuma, lai prezentētu jauno pasaulē visvērtīgākās tehnoloģiju kompānijas stratēģiju un produktus, vēsta Reuters.

Džobs, kurš kopš iPad2 prezentācijas martā bijis atvaļinājumā, prezentējis tīmekļa pakalpojumu iCloud, kas ļaus Apple klientiem klausīties tiešsaistē mūziku, izmantojot jebkuru Apple ierīci. Šāds solis ir spēcīgs trieciens kompānijas konkurentiem – Google un Amazon.com.

Pievēršanās mākoņdatošanai tiek uzskatīta par nozīmīgu pavērsienu Apple stratēģijā, šādi cenšoties saglabāt savu pozīciju tirgū, tā, piemēram, konkurējot ar populāro operētājsistēmu Google Android, uzskata analītiķi un investori.

iCloud ir potenciāls padarīt Apple iTunes vēl jaudīgāku, padorot to spēcīgāku pret konkurenci, uzskata Sterne Agee analītiķis Šavs Vu (Shaw Wu).

«Izskatās, ka Apple, visticamāk, piedāvās dažus pamata pakalpojumus par brīvu,» turpina Wu. «Konkurentiem, tai skaitā, RIM, Google, Amazon un Microsoft, jau šobrīd ir grūti sacensties ar iTunes, taču mēs uzskatām, ka drīzumā, līdz ar iCloud ienākšanu tirgū, tas būs vēl grūtāk,» viedokli pauž analītiķis.

Svarīgākais