Ievainotais Jemenas prezidents uzrunājis tautu

Ievainotais Jemenas līderis Ali Abdalla Salehs, kurš piektdien guvis vieglus ievainojumus prezidenta rezidences bombardēšanā valsts galvaspilsētā Sanā un atrodas slimnīcā teicis uzrunu valsts iedzīvotājiem, informē BBC News.

Piektdienas vakarā Jemenas valsts televīzijā pārraidīts audio ieraksts ar ievainotā Jemenas prezidenta Saleha uzrunu, kurā viņš norāda, ka uzbrukumā vainojami cilšu līdera šeiha Sadika Ahmara atbalstītāji.Salehs viņus nosaucis par nelielu bandītu grupu, kas tuvākā laikā tiks sakauta un aicinājis visus iedzīvotājus apvienoties valsts glābšanai. Vienlaikus prezidents apliecinājis, ka jūtas labi

Kā ziņo aģentūra France-Presse 65 gadus vecais Salehs guvis vieglu ievainojumu galvā, kad prezidenta rezidences bombardēšanas laikā šāviņš trāpījis prezidenta rezidencē, prezidents un viņa svīta piedalījās lūgšanā pils mošejā.

Telekanāls "Al Arabia" paziņojis,atsaucoties uz valsts vadītāja pārstāvi Jaseru Jamani, ka bombardēšanas laikā bojāgājušu septiņi rezidences sargi,ievainots arī premjerministrs, Jemenas parlamenta spīkers un vēl divas augstas amatpersonas. BBC informē, ka premjerministra vietnieks un prezidenta palīgs guvuši smagus ievainojumus.

Iepriekš prezidentam lojālie spēki devās uzbrukumā Sadika Ahmara brālā šeiha Hamida Ahmara mājai. Viņš vada valsts ietekmīgāko cilšu grupējumu valstī.

ASV nosūtījusi uz Jemenu speciālo pārstāvi, lai uzsāktu sarunas par uguns pārtraukšanu, bažoties, ka bruņotās sadursmes var pārvērsties pilsoņu karā.

Kopš nemieru sākuma šā gada janvārī Jemenā gājuši bojā vismaz 350 cilvēki, tostarp 135 – tieši pēdējās dienās. Nemieri sākās ar aicinājumu Ali Abdullam Saleham, kurš valsti vada jau 33 gadus, atkāpties no amata.

Svarīgākais