Spānijas lauksaimniecības ministre televīzijas tiešraidē apēdusi gurķi

Spānijas lauksaimniecības ministre Rosa Agilāra šodien televīzijas kanāla Sky News tiešraidē apēdusi gurķi.

Ministre tādā veidā viņa gribēja eiropiešiem pierādīt, ka spāņu gurķi veselībai nav bīstami. Informācija par lauksaimniecības ministres pašreizējo veselības stāvokli nav zināmas.

Jau ziņots, ka Spānijā ir apturēta divu saimniecību (Almērijas un Malagas provincēs) darbība, kuras tiek turētas aizdomās par piesārņotu gurķu izplatīšanu uz Vāciju. Saimniecībās ir noņemti augsnes, ūdens un produktu paraugi enterohemorāģiskās zarnu nūjiņas noteikšanai. Tāpat noskaidrots, ka saimniecība Malagas provincē strādā ar bioloģiskās lauksaimniecības metodēm.

Vācijā ar zarnu nūjiņu inficēto cilvēku nāves gadījumu skaits pirmdien sasniedza 14, tostarp 12 sievietes. Ar zarnu nūjiņu inficēto cilvēku skaits ir pārsniedzis 1,2 tūkstošus, un varas iestādes uzskata, ka zarnu nūjiņas izraisītās saslimšanas epidēmija, kurā tiek skartas nieres un centrālā nervu sistēma, vēl nav sasniegusi maksimālo robežu. Par infekcijas avotu tiek uzskatīti gurķi, kas ievesti no Spānijas.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais