NATO gaisa spēki atkal veikuši uzlidojumus Tripolei

NATO gaisa spēki naktī uz 28.maiju veikuši vairākus uzlidojumus Lībijas galvaspilsētai Tripolei, ziņo aģentūra France-Presse.

Bombardēts rajons, kurā atrodas Lībijas diktatora Muamara Kadafi rezidence. Kā ziņo Lībijas informācijas aģentūra JANA, bombradēti arī vairāki citi pilsētas rajoni, ziņas par uzlidojumos cietušajiem pagaidām nav.

Piektdien, 27. maijā, G8 grupas valstu samitā Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama norādīja, ka ASV un Francija ir apņēmības pilnas darbu Lībijā pabeigt. Beidzot arī Krievija ir pievienojusies tiešam aicinājumam Lībijas līderim Muamaram Kadafi - atkāpties no amata.

G8 valstu līderi samita gala dokumentā aicināja Kadafi, kurš Lībijas līdera amatā sabijis vairāk nekā 40 gadu, atkāpties.

"Kadafi un Lībijas valdība nav spējusi izpildīt savu pienākumu - aizsargāt Lībijas tautu - un ir zaudējusi visu leģitimitāti. Viņam nav nākotnes brīvā, demokrātiskā Lībijā. Viņam ir jāaiziet," teikts dokumentā.

Maskava piedāvājusi kļūt par vidutāju konflikta izbeigšanas centienos, sacīja Medvedevs, apliecinot, ka Kremlis "nekavējoties" sūtīs vecāko Āfrikas jautājumu diplomātu Mihailu Margelovu uz dumpinieku bastionu Bengāzī.

Iepriekš Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons paziņoja, ka Lībijas operācijā sāksies jauns posms un tajā tiks iesaistīti helikopteru bāzes kuģi.

Jāatgādina, ka NATO spēku operācijas Lībijā notiek jau no 19. marta un maija sākumā uzlidojumā Tripolei tika nogalināts Lībijas diktatora Muamara Kadafi jaunākais dēls un trīs mazbērni.

Lībijā kopš februāra vidus notiek bruņota sacelšanās pret Kadafi režīmu.

Svarīgākais