"Swedbank" gatava kompensēt zaudējumus pensiju fonda dalībniekiem

"Swedbank" ir ar mieru kompensēt zaudējumus bankas pensiju fondu dalībniekiem, ja Finanšu uzraudzības iestādes apsūdzība par interešu konflikta noteikumu pārkāpumiem izrādīsies patiesa.

Tā, atsaucoties uz "Swedbank" vadītāja Igaunijā Prīta Perensa sniegto informāciju ERR News, šodien vēsta portāls db.lv

Kā zināms Igaunijas Finanšu uzraudzības iestāde paziņojusi, ka Swedbank pārkāpusi interešu konflikta noteikumus tās Igaunijas pensiju fondu darbībā. Swedbank fonda Private Debt Bond vērtības samazināšana par 21% radīja zaudējumus bankas obligātās pensijas fondiem, kurā savu ieguldījumu vecumdienām veic gandrīz ceturtdaļa Igaunijas iedzīvotāju. Swedbank pensiju fondi bijuši vieni no lielākajiem ieguldītājiem fondā Private Debt Bond.

"Mums ir plānota tikšanās ar Finanšu uzraudzības iestādi, lai pārrunātu šīs apsūdzības. Ja mēs esam pārkāpuši kādus noteikumus, tādējādi radot tiešus zaudējumus klientiem, tad pavisam noteikti mums tie ir jākompensē," norādījis P. Perenss.

Igaunijas varas iestāde ir pārliecināta, ka Swedbank ir pārkāpusi interešu konflikta normas.

Jau ziņots, ka Swedbank pensiju fonds K3 ir investējis nepilnus 200 miljonus igauņu kronu (8,98 miljonus latu) fondā Private Debt Fund. Tāpat jau vēstīts, ka Swedbank struktūrvienība Igaunijā starp vairākiem vērtspapīriem norakstījusi arī sporta preču mazumtirdzniecības veikalu tīkla Sportland obligācijas Swedbank pensiju fondos K1, K2 un K3 ir Sportland obligācijas par 4 miljoniem kronu.