Serbijā esot aizturēts kara noziedznieks Ratko Mladičs

© Scanpix

Serbijas īpašo uzdevumu vienībai izdevies arestēt serbu kara noziedznieku Ratko Mladiču.

To šodien īpaši sasauktā preses konferencē apstiprināja Serbijas prezidents Boriss Tadičs. Mladičs, kurš uzdevies par Miloradu Komadiču, atrodas apcietinājumā un pašlaik tiek veiktas DNS pārbaudes viņa identitātes apstiprināšanai.

Vīrieti arestēja Serbijas īpašo uzdevumu spēki. Sevi par Komadiču uzdevušais vīrietis ir ārēji līdzīgs Mladičam, kā arī sakrīt vairākas bēglim raksturīgās fiziskās pazīmes.

Jau ziņots ka R. Mladiča arests vai vismaz Serbijas varas iestāžu aktīva rīcība, kas būtu vērsta uz viņa notveršanu, ir svarīgs priekšnosacījums veiksmīgām Serbijas sarunām par iestāšanos Eiropas Savienībā.

ANO Starptautiskais kara noziegumu tribunāls R. Mladiču apsūdz genocīdā un noziegumos pret cilvēci, kas izdarīti Bosnijas kara laikā no 1992. līdz 1995. gadam. Viņš ir apsūdzēts par saistību ar Srebrenicas slaktiņu 1995. gadā, kad Bosnijā serbu spēki nogalināja apmēram 8000 musulmaņu, un trīs gadus ilgušo Bosnijas galvaspilsētas Sarajevas blokādi, kuras dēļ dzīvību zaudēja desmiti tūkstoši cilvēku.

Svarīgākais