Inaugurācijas ēdienkarte: ko pasniedza Donaldam Trampam un ko - viesiem

© Pexels.com

ASV prezidents Donalds Tramps pirms nedēļas oficiāli deva zvērestu kā 47. ASV prezidents. Trampa otrā inaugurācija bija grezns pasākums, tostarp ar tradicionālām pusdienām, kurās slaveni viesi pusdienoja kopā ar jauno prezidentu, vēsta “Economictimes.indiatimes.com”.

Pēc tam, kad jaunievēlētais prezidents deva zvērestu un teica inaugurācijas uzrunu, viņš tika pavadīts uz ASV Kapitoliju, kur tika rīkotas tradicionālās inaugurācijas pusdienas.

Tradicionālās atklāšanas pusdienas rīko Apvienotā atklāšanas ceremoniju komiteja. Tās notiek Statūtu zālē un tiek rīkotas kopš 1897. gada, kad ASV Senāta ceremoniju komiteja rīkoja pusdienas prezidentam Makkinlijam.

Atklāšanas pusdienu ēdienkartē ietilpst Česapīkas krabju kūkas, "Greater Omaha Angus" liellopu gaļas antrekots un "Monticello" vīns.

Tāpat kā iepriekšējās atklāšanas pusdienās, pasākumā tika piedāvāta trīs ēdienu ēdienkarte ar jūras veltēm, gaļas ēdienu un desertu.

Trampa pirmais ēdiens ASV prezidenta amatā bija Česapīkas krabju kūka ar tomātu tartaru, lauru lapu mērci, marinētiem dārzeņiem, "Romanesco" ziedkāpostiem, dillēm un maurloku eļļu.

Trampa pamatēdiens bija "Greater Omaha Angus" liellopu gaļas antrekots. Steiks tika pasniegts ar burkāniem, brokoļiem, sarkanvīna trifeļu mērci un kartupeļiem "au gratin".

Un, protams, nevienas prezidenta pusdienas neiztiek bez deserta. Pirms pusdienu beigām Trampam un citiem apmeklētājiem tika pasniegts auksti sagatavots Minesotas ābolu deserts ar skābā krējuma saldējumu un sālītu karameļu pildījumu.

Svarīgākais