ASV aizturēta sieviete, kas mēģinājusi pārdot akmeni no Mēness

ASV varas iestādes sadarbībā ar ASV Nacionālā Aeronautikas un Kosmosa Administrāciju (NASA) aizturējuši sievieti, kas par 1,7 miljoniem dolāru centusies pārdot akmeni no Mēness.

Tā vēta portāls apollo.lv

ASV ir aizliegts pārdot akmeņus no Mēness, jo tie tiek uzskatīti par nacionālo īpašumu. ASV 37.prezidents Ričards Niksons savas valdīšanas laikā no 1969. līdz 1974.gadam uzdāvināja Mēness akmeņus visiem štatiem un vēl 136 valstīm pasaulē. Pēc pēdējiem datiem, jau desmit ASV štati un vairāk nekā 90 valstis savus akmeņus pazaudējušas.

Kalifornijas štata Riversaidas apgabala policija sievieti aizturējusi piektdien, vienā no Leikelzinoras restorāniem 112 kilometru attālumā no Losandželosas.

Laikā no 1969.līdz 1972.gadam NASA izdevās uz Zemi nogādāt aptuveni 2,2 tūkstošus Mēness akmeņu, kā arī augsnes paraugus un citus materiālus.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais